Inspirace na podzimní dekorace. Vyzdobte si svůj domov!

Pro některé z nás může podzimní čas působit jako nepříliš optimistické období. Možná je to dáno tím, že něco končí, něco začíná. Především se musíme rozloučit s létem a smířit se s nástupem chladnějších a kratších dnů, školáci znovu usednou do školních lavic, takže přibydou starosti jim i rodičům a příroda se postupně připravuje na zimní spánek. Na druhou stranu právě díky přírodě, která nyní hraje všemožnými barvami, je toto období i nádherné.

Můžete si jej vychutnávat i vy. Jednoduše si tuto dobu udělejte příjemnou a krásnou. Stačí, když zapojíte svou fantazii a s pomocí podzimních dekorací vpustíte kouzlo podzimního času k vám domů.

Podzimní aranžmá v květináčích a truhlících

Spoustu materiálů k tvorbě podzimních dekorací lze čerpat z přírody. Nasbírejte venku větvičky, listí, kaštany, žaludy, šípky, makovice, dýně, jablíčka a pusťte se do tvoření. Místo květin stačí do vázy vložit větvičky s barevnými listy. K tvorbě tematických aranžmá se dají využít různé plastové květináče a truhlíky či proutěné květináče. Jako základ použijte vděčné a nenáročné vřesy, zasaďte je do vámi připravených nádob a dozdobte tím, co jste si přinesli z lesa, parku, zahrádky apod. Truhlíky položte na okenní parapet nebo umístěte na balkón, květináč s podzimní kompozici postavte ke vstupních prostorám. Nějaký čas může třeba květináč s vřesem zdobit i vnitřní prostory.

Náš tip č.1: Nechcete-li nikam chodit, z pohodlí domova si u nás můžete vše pořídit. Na výběr máte jednak obrovský výběr různorodých květináčů a nádob, samozřejmě také podzimní dekorace a přízdoby. Díky těm necháte sychravost podzimu za dveřmi a budete moci vnímat pestré barvičky a pohodovou atmosféru. Máme pro vás malinké dýně na drátcích, na špejlích i velké keramické halloweenské dýně, dále umělé podzimní větvičky a květy, girlandy z listí, keramické postavičky s podzimními motivy, např. skřítci, houby, ježci apod. Určitě si vám něco padne do oka.

Rozzářené dlouhé večery

Na podzim už vnímáme, jak se dny zkracují po minutkách a začíná se stále dříve stmívat. Trošku melancholické, ale opět máte volbu si delší večery zpříjemnit. Jen si představte, jak si večer uvaříte horký čaj, zasednete do svého oblíbeného křesla nebo si lehnete na sedačku, zachumláte do deky, pustíte si televizi, přečtete knížku či si pustíte svou oblíbenou hudbu a relaxujete. Docela pohoda, že? Podpoříte ji o to více vhodnými dekoracemi – svíčkami a světýlky. Prosvětlete si dlouhé večery, které budou zalité hřejivou atmosférou. Použijte vánoční osvětlení, které nemusíte schovávat jen pro období adventu a Vánoc. Zpříjemněte si jím interiér kdykoliv máte chuť.

Dekorativní světýlka, především pak ta na drátku s napájením na baterie lze využít i v rámci podzimní výzdoby. Dolaďte jimi květináče a truhlíky, vložte dovnitř keramických dýní místo svíček apod.

Náš tip č.2: Dýně jsou nedílnou součástí podzimu, a pokud jste na zahrádce měli bohatou úrodu této zeleniny, použijte některé kousky jako dekorace. Existuje totiž několik úžasných způsobů, jak si je vydlabat. Přinášíme pár tipů zde.

Snad jsme vás alespoň částečně inspirovali a přinesly pár tipů pro kouzelné podzimní období. Začněte s přípravou výzdoby, co nejdříve. Za chvilku totiž přijdou na řadu vánoční dekorace, takže máte nejvyšší čas. A určitě zavítejte k nám do kategorie PODZIMNÍ DEKORACE, kde najdete spoustu stylových, moderních, sezónních kousků pro dekorování.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno