Výroba adventního věnce, aneb jaké vánoční dekorace potřebujete?

Letos připadne první adventní neděle na 3. prosince, takže je nyní ideální čas na přípravu adventní a vánoční výzdoby domu či bytu. Za poslední roky je neodmyslitelnou součástí každé domácnosti jednoznačně adventní věnec. Vzhledem k tomu, že se jedná o dekoraci, která vás může vyjít poměrně draho, připravili jsme pro vás pár rad a tipů, jak si jej vyrobit svépomocí. Nejen, že tak můžete ušetřit, ale z vlastního věnce budete mít mnohem větší radost.

Proč adventní věnec a co symbolizuje?

V západních křesťanských církvích je adventní věnec prostředkem pro odpočívání čtyř týdnů adventu. Každou adventní neděli se postupně zapaluje jedna svíčka. Věnec symbolizuje Kristův kříž a vztah ke čtyřem světovým stranám, kterým předává požehnání. Jejich světlo Krista, který je světlem světa ozařující plamenem lásky každého člověka. Je tradicí, že na adventním věnci jsou svíčky vždy zapalovány proti směru hodinových ručiček.

Začínáme korpusem

Základem věnce je korpus. Ten si můžete vyrobit sami, například ze slámy, s tím, že jej poté obmotáte živými větvičkami. Namixovat můžete i různé chvojí, hodí se smrk, túje, borovice, jedle apod. Alternativu nabízí také mech. Jednoduší variantou je pořízení již hotového korpusu, ať už z chvojí nebo jiných materiálů. Oblíbené a praktické jsou proutěné adventní věnce nebo věnce ze suchých větviček. Takový věnec vám vydrží krásný po celý advent a klidně jej můžete poté využít k jiným dekorativním účelům, i třebas mimo Vánoce.

Kromě klasického kruhového tvaru může mít moderní adventní věnec i jinou podobu. Proto jako základ pro aranžování můžete využít různé nádoby, misky, vánoční tácy, podnosy či ikebany. I s těmi lze krásně pracovat a vánoční dekorace připevníte snadno pomocí tavné pistole. Navíc vám poslouží i na další sezóny.

 

Letos hrají prim bílá barva a přírodní materiály

Kromě svíček, jež jsou nezbytou součástí každého adventního věnce, budete potřebovat i další adventní dekorace a přízdoby. V této chvíli přichází na řadu vaše fantazie. Letošním trendem jsou přírodní materiály a bílá barva. Samozřejmě můžete zvolit i jiné tradiční odstíny, jako je zlatá, hnědá, červená či zelená. Záleží na tom, jakou barvičku jste si pro tyto Vánoce vybrali. Zvolené barevné tóny by však k sobě měly ladit. Pokud máte interiér v určitém stylu, měl by s ním korespondovat i adventní věnec.

Z dalších přízdob, jež se vám mohou na výrobu hodit, můžete vybírat takřka neomezeně. Nabízí se šišky, sušené limetky, citrony, pomeranče, koření (jako je badyán nebo skořice) či nejrůznější přízdoby z kůry a dřevěné drobnosti klasických vánočních tvarů. Pořídit u nás můžete nejrůznější bílé ozdoby, pakliže se chcete držet trendů, stejně tak mnoho dřevěných dekorací.

 

Pokud zvolíte proutěný věnec a chtěli byste mu dodat přírodnější ráz, můžete jej ozvláštnit větvičkami. K dostání u nás jsou různé vánoční umělé větvičky, se kterými není žádná starost. Jen je připevníte či přilepíte k věnci. Větvičky obsahují zeleň a další přízdoby, jako jsou šišky, jablíčka či různé bobulky a plody. Velice pěkně se bude na věnci vyjímat i ilex, nebo-li také cesmína (červené drobné bobule), jež k Vánocům patří. No a když jej chcete ladit spíše do moderního stylu, umělé větvičky máme také ve stříbrném provedení se třpytkami.

 

Chcete-li dodat věnci luxusnější vzhled, velice pěkně se na něm budou vyjímat drobné vánoční baňky. U nás jich máme hned několik, ve výhodných baleních po více kusech. V sadách jsou vždy baňky s matným a lesklým povrchem, takže kombinace obou designů působí velice zajímavě a originálně. Buď je můžete pořídit ve variantě s očkem, nebo na drátku.

Adventní věnec rozzářený osvětlením

Ačkoliv není pro adventní věnec typické, že by se na něm nacházelo vánoční osvětlení, protože svíčky už samy o sobě dávají světlo, je originální přidat na něj i pár dekorativních světýlek. Věnec získá zcela nový rozměr. U nás máme k těmto účelům připraveny LED světýlka na drátku, díky čemuž se snadno kolem věnce obmotají. Napájení je řešeno tužkovými bateriemi, které s trochou šikovnosti po věnec schováte.

Na našem e-shopu www.harasim.info naleznete nespočet možností, díky kterým vytvoříte stylový, krásný a hlavně vlastní adventní věnec. Stačí se poohlédnout, vybrat a nakoupit.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno