Vylaďte svou ložnici k dokonalosti pomocí doplňků

Ložnice společně s kuchyní patří mezi nejdůležitější místnosti každého domu či bytu. V těchto prostorech trávíme velkou část svého volného času, a proto je důležité, abychom se v nich cítili dobře. Často jsou to přitom maličkosti, které dovedou ovlivnit naše celkové vnímání prostoru.

Proč bychom vlastně měli doplňkům věnovat tolik pozornosti? Nejenom, že do domu vnášejí estetickou krásu, ale zároveň mají i funkční vlastnosti. Ať už tedy rekonstruujete a začínáte s bílým prostorem, nebo jste se jen rozhodli oživit svoje bydlení, doplňky rozhodně nemůžete vynechat. Každý domov reprezentuje své majitele a jejich životní styl. A právě doplňky jsou tím, co ty původně prázdné prostory personalizuje.

Bez základů se neobejdete

Pokud se vám podařilo vybrat správnou postel nebo máte léty ověřenou, máte téměř vyhráno.  Nepodceňujte ale výběr matrace. Právě ty jsou klíčovým prvkem ke kvalitnímu spánku. Pokud se tedy stáří vaší matrace blíží ke dvojcifernému číslu, zvažte jejich výměnu. Nejenom materiály jsou stále kvalitnější, ale existuje také bezpočet studií o tom, jaké jsou vhodné právě pro vaši fyziologii.

Věnujte tomuto kroku dostatek času a pozornosti, protože ani sebekrásnější dekorace vám nevynahradí proleželou pružinovou matraci, na které máte problémy už jen usnout.

Kde je vhodné začít

V první řadě si rozmyslete, zda vám stále vyhovují stávající barvy vaší ložnice. Trendy běží kupředu ostošest a co bylo módní a příjemné před pár lety, vám už dnes nemusí vůbec vyhovovat. Inspirovat se můžete v časopisech, na internetu nebo v různých pořadech o bydlení. Obecně ale platí, že ve výbavě domu vévodí spíše světlejší odstíny, čisté a vzdušné prostory. Vaše ložnice by neměla být výjimkou.

Sjednoťte tedy barvy doplňků s tím, jaké barvy jste zvolili pro stěny pokoje. A pokud je to bílá, pak se dominantní barva promítne právě v doplňcích. Záleží tedy jen na vás, zda se vám líbí odstíny červené nebo kávově hnědé. Rozhodně ale od vybrané barvy neuhýbejte jen proto, že se vám zalíbil nějaký designový kousek. Nakonec byste toho stejně litovali, protože by do celkového vzhledu nezapadl.

Po práci zábava? Téměř

Velké a zásadní části máte vyřešené a teď přichází na řadu ta detailnější práce. Jakmile nejste profesionální interiérový designér, může pro vás být obtížné představit si celkový prostor i s jednotlivými doplňky. Začněte tedy tím, že vyberete místa, na která doplňky umístíte. Stěny, parapety, poličky, okna nebo samotná postel.

Vyberte vhodnou barvu závěsů a dolaďte k ní polštáře a přehoz na posteli a vzhled květníků vašich rostlin. Dejte si ale pozor na materiály! Hliníkový květináč určitě nebude zrovna dobře ladit s proutěným křeslem. Jakmile se jednou uchýlíte k přírodninám, zůstaňte u nich. Stejně tak je tomu u kovových materiálů. Obojí lze ale vhodně kombinovat se sklem, proto se nebojte například luceren nebo skleněných bání, do kterých umístíte květiny.

Jakmile máte toto splněné, bude vám zbývat už jen pár detailů. Nechcete šlápnout na studenou zem? Vyberte měkoučký koberec. Zdají se vám stěny příliš prázdné? Pořiďte si jednotné rámečky a poohlédněte se po nějakých obrazech nebo využijte rodinné fotografie.

Zase tak složité to není. Důležité je ujasnit si několik základních věcí jako jsou materiály a barvy, a pak už jen věnovat čas čerpání inspirace, nakupování a samotného vybavení. Věřte ale, že v nově zařízené ložnici se budete cítit jako v pětihvězdičkovém all-inclusivehotelu. Pouze s tím rozdílem, že z téhle postele vás nikdo nevyžene.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno