Vděčná a trendová zimní výzdoba? Rozhodně pokojové rostliny v moderních květináčích

Vánoční svátky jsou pro tentokrát zase pryč a my se pomalu vracíme do reality. Návrat je vždy poměrně těžký. Zejména i proto, že je před námi zimní období, které pocitově nemá konce. Navíc ani loučení s vánoční výzdobou není zrovna příjemné. Obvykle v nás převládají smutné emoce, že něco krásného skončilo. Pokud bychom to měli vzít z druhého konce, měli bychom mít radost z toho, že něco nového začíná a co nejvíce si počátek roku zpříjemnit. Hlavně doma!

Jestliže tedy právě i vy odstrojujete stromeček, sundáváte světýlka, likvidujete vánoční aranžmá a schováváte vánoční dekorace do krabic, už byste měli přemýšlet nad tím, čím vánoční výzdobu nahradit. Ale dlouho dumat nemusíte, my pro vás máme zaručený tip. Obklopte se pokojovými rostlinami a moderními květináči. Tyto dekorace jsou vždy sázkou na jistotu. V květinářstvích a prodejnách je k dostání spousta pokojovek, jež kvetou právě v zimě a plastové květináče lze nakoupit jak jinak, než na našem e-shopu www.harasim.info. Výběr máme opravdu široký.

Jaké pokojové rostliny v zimě kvetou?

Ačkoliv se může zdát, že v zimních měsících moc kvetoucích rostlin neseženete, není tomu tak. Dopřát si pohled na květy krásných barev si můžete užívat i nyní.

Vánoční kaktus

Nejznámější a dlouhověkou zimní klasikou je vánoční kaktus. Obvykle se jedná o hybridy mající barvu květů od bílé (vzácněji) přes odstíny růžové, červené až po fialovou.

Kalanchoe

Krásným sukulentem je kalanchoe, které vyniká svými drobnými a jemnými kvítky. K dostání je v několika barvách, zejména červené, oranžové, bílé, růžové a žluté. Tento sukulent má rád světlé místo, doporučujeme umístění k oknu, neboť při nedostatku světla se nedobarví či nevyvinou kvítky.

Africké fialky

Jistě jsou vám moc dobře známé africké fialky, které pěstovaly už naše babičky. Kvetou celoročně, odrůd a barevných variací je téměř nepočítaně. Mohou být jednobarevné i vícebarevné, některé odrůdy mají i barevné listy. Co se týče květů, jsou jednoduché i plné. Tyto fialky vyžadují rovněž celoročně světlé stanoviště.

Azalky

Azalky kvetou přibližně od listopadu do dubna, takže vám rozveselí celé podzimní i zimní období. Mají rády teplotu kolem 18 stupňů, snesou i vyšší, ale dříve odkvetou. Pěstují se v barvách bílé, růžové, lososové, červené či fialové, nechybí ani kombinace barev.

Bramboříky

Rok od roku si získávají pro své něžné květy, nádherné barvy a vůni více a více příznivců bramboříky. Vypadají opravdu kouzelně, nevýhodou však bývá to, že mají rády spíše chladnější podmínky, zároveň však světlá místa. Proto můžete tuto pokojovku umístit třeba do předsíně, kde bude vítat vás i vaše hosty.

Amarylisy

Amarylis je známou cibulovinu a pyšní se svými nádhernými velikými „zvony“ v barvách od bílé až po temně červenou. Na jednom stvolu bývá tři až šest květů a kvetou od prosince do března. Pokud se objeví květní stvol, umístěte rostlinu do prostor kolem dvaceti stupňů a podle potřeby zalévejte.

Orchideje


Nesmíme opomenout na snad nejoblíbenější pokojovou rostlinou jako je orchidej – Phalaenopsis. Celoročně zdobí naše příbytky svými nádhernými stvoly obklopenými dokonalými květy různých barev a kombinací. V našich podmínkách se jim dobře daří, a proto by u vás rozhodně neměly chybět. V zimním období se nemusí tolik zalévat, takže stačí občasná zálivka.

Veškeré jmenované varianty vám vydrží kvést minimálně do jara. Mohou tedy posloužit i jako velikonoční dekorace či je lze využít do různých velikonočních aranžmá. Kromě kvetoucích pokojových květin můžete do květináčů umístit samozřejmě i rostliny okrasné listy, jež vám v bytě také udělají velkou parádu. Oblíbené a nenáročné jsou draceny, tlustice, alokázie, krotony, noliny, aloe, juky, zamie a další.

V jakých květináčích se budou pokojové rostliny nejvíce vyjímat?

Na prodej květináčů se velmi specializujeme, proto vám můžeme nabídnout různorodé květináče, především pak plastové, dále keramické, plechové, proutěné či krajkové květináče. Na pokojové rostliny doporučujeme model Magnolia, Magnolia Jersey, Rosa a Bella.

Vlevo: květináč Magnolia, vpravo: květináče Magnolia Jersey

Vlevo: květináč Bella, vpravo: květináče Rosa a Rosa oválná

Z větších květináčů patří mezi oblíbené trendové modely Finezia a Juka v lesklém provedení, které se nejvíce hodí do interiéru. Pořídíte u nás také design vroubkovaný a ratanový.

Vlevo: květináče Finezia lesklé, vpravo: květináče Juka vroubkované

Novinkou jsou květináče Malwa a Lilia s vroubkovaným povrchem.

Vlevo: květináč Malwa vroubkovaný, vpravo: květináče Lilia vroubkované

Nechybí u nás také originální a speciální květináče na orchideje, jak v transparentním, tak neprůhledném provedení.

Vlevo: květináče na orchideje Finezia, vpravo: květináče na orchideje Flora

Jednoduché, rychlé a efektní. Květiny do interiéru vždy vnesou kus přírody a života.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno