Tipy na svatební dekorace pro dokonalou romantickou atmosféru

Naplánovat svatbu podle představ dá zabrat množství času. Je to výjimečný den a vše by mělo být dokonalé. Pokud vás tato životní událost letos čeká, jistě i vám není lhostejná výzdoba, která vás bude po celý tento den provázet snad na každém kroku. Anebo patříte mezi ty, jež pomáhají svatbu utvářet, a specializujete se na svatební výzdobu? Inspirujte se našimi tipy na dekorace, které dodají svatbě tu nejkrásnější atmosféru.

Základem je barva

První věc, kterou je potřeba při organizování svatby vyřešit, je výběr barvy výzdoby. V daném vybraném odstínu by se pak měly nést svatební dekorace, ať je celý výsledek co nejdokonalejší. Každoročně lze vysledovat oblíbený odstín. Záleží samozřejmě na preferencích nevěsty. Nicméně aktuálně svatbám vévodí tóny pastelové růžové, případně odstín ivory, a to v kombinaci s bílou, která je obvykle dominantní. Velmi populární jsou rovněž zcela přírodní a zemité barvy, kde se nejvíce objevují béžová, hnědá a zelená.

Květinové dekorace

Květiny a zeleň ke každé svatbě neodmyslitelně patří a čím více se jimi obklopíte, tím lépe. Kromě svatební tabule lze květinové dekorace umístit v podstatě kamkoli. Jediným omezením a zároveň možnostmi je prostor, kde se bude svatba konat. Upusťte uzdu fantazie a vytvořte romantické dekorace, na jejichž výrobu jsou zapotřebí právě květiny a zeleň. Jako základ lze použít různé nádoby, misky, krajkové plastové květináče, vázy apod.

Zdroj: Pinterest - ipunya.com, mandarinoriental.com, weddingmall.co.uk

 

Zavěsit nebo na dveře lze umístit proutěné věnce a srdce, jež jsou v současné době velkým hitem.

 

Jelikož jsou v momentálně velmi trendy svatby v boho a venkovském stylu, krásnou dekorací může být třeba kovové kolo, na které naaranžujete květiny.

 

Živým květům se nic nevyrovná, ale v některých případech se vyplatí sáhnout po umělých variantách. Vyloučená není ani kombinace obojího. I umělé květiny jsou dnes velice přirozené, takže se nemusíte obávat toho, že by aranžmá působilo kýčovitě. Ba naopak může být velice půvabné. U nás na e-shopu seženete nádherné růže, eustomy, levandule, hortenzie, pivoňky, slunečnice a další druhy, jež vypadají jako živé.

 

Levitující dekorace

Trendem v rámci svatební výzdoby jsou levitující dekorace v podobě zavěšených skleněných doplňků. Může se jednat o žárovky nebo aerária. Dokonalého efektu docílíte jejich zavěšením na průhledný silon, díky čemuž se budou dekorace vznášet v prostoru. Tyto stylové nádoby doplňte květy či sukulenty. Právě využití sukulentů je aktuálně velkým hitem.

Zdroj: Pinterest - forcreativejuice.com, hairstraightenerbeauty.com, weddingforward.com

Kromě samotných aerárií u nás můžete pořídit i krásné umělé sukulenty, jež je možné vložit dovnitř. Nasypte do nádoby trošku bílých kamínků a umístěte sukulent. Výroba této stylové dekorace vám zabere jen pár minut a sklidí velký úspěch.

Romantické doplňky

Největším symbolem lásky je srdce. Proto by rozhodně ani na vaší svatbě neměly chybět dekorace ve tvaru srdce. Krásnými doplňky mohou být závěsné srdce nebo betonové květináče ve tvaru srdce, které stačí jen tak položit na podlahu. Doladit vaši svatební výslužku pro hosty můžete třeba dřevěnými srdíčky.

Zdroj: Pinterest - forcreativejuice.com, decorationmyhome.com

Osvětlení

Romantickou atmosféru navodíte světelnými řetězy. Dekorativní osvětlení by na vaší stavbě rozhodně nemělo chybět. Dejte jej všude, kde to půjde, protože jakmile se setmí a veškerá světýlka se rozsvítí, kouzelná nálada bude tu a tam. Zvolit lze varianty ve tvaru srdíček, klasické žárovky či jiné tvary. Skvělé jsou také kratší řetězy na baterie, takže budete moci osvětlení zakomponovat i tam, kde není přístup k el. proudu.

Zdroj: Pinterest - ilikethatlamp.com, aliexpress.com, decorinspira.com

Lucerny a svícny

Kromě dekorativního osvětlení vytvoříte romantickou náladu umístěním luceren a svíček na podlahu, svatební tabuli apod. Jedná se o nejtypičtější a nejkrásnější svatební dekorace. U nás si zajisté vyberete z obrovského množství.

Zdroj: Pinterest - himisspuff.com, theknot.com, oosile.com

Doveďte svatební výzdobu k dokonalosti. S našimi dekoracemi to budete mít snazší. Vyberte si doplňky, které se hodí ke stylu vaší svatby. Přejeme vám, ať si svůj den maximálně užijete a vše vyjde podle vašich představ.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno