Snadné a rychlé vánoční dekorování s plastovými květináči a ikebanami

Již zanedlouho přijde advent a bezprostředně na to Vánoce. V tomto období vídáme vánoční dekorace, světýlka a různá aranžmá téměř na každém rohu. Tento pohled se nikdy neomrzí, ba naopak dokáže potěšit oko a vykouzlit úsměv na tváři. Jestliže i vy již přemýšlíte nad vánoční výzdobou a hledáte nějakou tu inspiraci, přinášíme vám úžasné a jednoduché tipy, jak k vánočnímu dekorování efektivně využít plastové květináče.

Na první pohled se může zdát, že plastové květináče ani dekoracemi jako takovými nejsou, nicméně jejich estetický potenciál je velice široký. Ve většině případů se nejedná pouze o obal obyčejného květináče, který chceme schovat, ale dekorativní prvek, který okrášlí interiér. A právě s moderními obaly lze různě kouzlit a zakomponovat je v rámci jakékoliv výzdoby, stejně tak té vánoční.

Pokojové rostliny s vánočním nádechem

Není rychlejší a snadnější vánoční dekorací, než pokojová rostlina, která v tomto období kvete, uložená v novém stylovém květináči. Už toto samo o sobě navodí tu pravou vánoční atmosféru. K Vánocům patří typické barvy, jako je červená, zelená, zlatá, ale i trendová bílá, jež letošním Vánocům dominuje. Stačí tedy pořídit květináče v některé z těchto krásných barev.

Snad nejtypičtější vánoční pokojovou rostlinou je vánoční hvězda. Vložte ji do vysokého květináče Finezia v lesklém designu a umístěte kamkoliv v bytě. Vánoční hvězdy nabízíme také v našem e-shopu. Jedné se o umělé varianty, takže vám během svátečního času neuvadnou.

Milujete orchideje? Podívejte se, jak krásně vypadá tato rostlina vložená do černého lesklého obalu. Opět se jedná o model Finezia. Vzhledu vánoční dekorace docílíte umístěním baňky nebo jiných ozdob ve vánočním stylu. Získáte nadčasovou a trendovou kombinaci, která vypadá elegantně a nádherně. Jak snadné!

Květináčům Finezia budou slušet i natrhané větvičky z lesa, případně u nás pořídíte nejrůznější umělé vánoční větvičky. Pověsit na ně můžete různé vánoční baňky, ozdoby apod.

Květináče Finezia u nás nabízíme ve třech designech – lesklý, vroubkovaný a ratanový. Do interiéru doporučujeme lesklý povrch, ale hezky vypadají i vroubek nebo ratan. Obrovskou výhodnou je výběr z mnoha krásných barev a velikostí, proto jsou pro aranžování a dekorování skvělou volbou.

Kousek lesa i doma

K vánočnímu aranžování se v hojné míře využívá chvojí. Nedílnou součástí Vánoc je i vánoční stromeček. Ozdobit si byt však můžete i menšími stromy, ať už pokojové nebo v umělém provedení.

Pokojový cypřiš je jedním ze zástupců stromů, jež lze pěstovat pouze v bytě. Pokud nemáte místo na velké a vysoké květináče, vložit jej můžete do modelu Magnolia. Stromečky, krb a teplá atmosféra, která z dekorace sálá je prostě kouzelná.

Květináče Magnolia nabízíme v obrovské škále barev a velikostí, takže jsme si jisti, že vyberete takový, který hledáte.

Další možnost představují umělé menší stromy. Pořídit je můžete u nás tady. Stromečky na fotografii jsou umístěny do květináčů Juka. Jsou dominantou místnosti a navodí velice příjemnou přírodní atmosféru. Postavit tuto dekoraci můžete například ke vstupním prostorám a jinde, kde máte prostor. Na stromečky je možné navíc ještě zavěsit vánoční osvětlení a jiné zdoby. Do květináčů lze využít i svítící stromy, jež jsou momentálně trendovou záležitostí a dodají interiéru luxusní ráz. Koukněte k nám na e-shop, zda by se vám nějaký nelíbil.

Květináče Juka máme v několika velikostech a barvách. Design můžete zvolit lesklý, vroubkovaný nebo ratanový.

Aranžování s plastovými květináči

Pokud jste více zruční a troufáte si na složitější aranžmá, jako základnu využijte plastové květináče. Záleží na vás, jaké vánoční a adventní dekorace k tomu využijte, stejně tak barvičky.

Na fotografii vidíte květináče Lilia odekorované chvojím, baňkami a dalšími ozdobami. Sváteční tabule takto získá zcela nový luxusní rozměr. Toto aranžmá nemusíte postavit jen na sváteční stůl, ale třeba na okenní parapet, poličku či kamkoliv na zem.

Květináče Lilia nabízíme v lesklém nebo vroubkovaném provedení v moderních zemitých tónech, ale i trendové bílé nebo antracitové. Na výběr máte několik velikostí.

Jestliže dáváte přednost přírodnímu a tradičnímu stylu, vytvořte si jej třeba v tomto duchu. Máme spoustu vánočních ozdob přírodních či dřevěných. V tomto případě byl jako základna využit tvarově netradiční květináč Wena. A musíme uznat, že se nám tato varianta velice líbí. Co vám?

Nesmíme opomenout kolekci květináčů Bella a Rosa ve speciální vánoční edici. Tvoří ji červená a zlatá barva. Určitě potěší všechny romantické duše. V interiéru vypadají tyto květináče a truhlíky velice pěkně.

Plastové ikebany a aranžování

Ještě nekončíme a máme pro vás poslední tip. K vánočnímu tvoření, především pak k různým dekoracím na stůl, využijte také plastové ikebany, se kterými se velmi dobře pracuje. Jsou praktické, lehké, zároveň odolné. Stačí do nich vložit aranžovací hmotu a můžete tvořit.

I ikebana vypadá na svátečním stole naprosto dokonale. V adventním čase do ni zapíchněte svíčky, na Štědrý den si ji můžete nachystat třeba takto.

Ikebany nabízíme především v černé a bílé barvě, ale pořídit u nás můžete i jiné barvičky. K dostání jsou v různých tvarech a velikostech.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno