Recept na grilované kuře připravené v přenosném ohništi

Již jsme vám představili, že v našem e-shopu můžete nově objednávat přenosné grily a přenosné ohniště. Přenosné ohniště jsou krásným dekorativním prvkem do každé zahrádky. Otevřený oheň vytvoří romantickou atmosféru a hlavně ohniště využijete na přípravu oblíbených grilovaných pokrmů. A nejen na opékání párků a špekáčků, ale na mnohem větší speciality. My jsme jej osobně vyzkoušeli a připravili si v něm lahodné kuřátko, které je opravdovým kulinářským zážitkem. Jak si jej připravit?

Co potřebujete na přípravu grilovaného kuřete?

Přenosné ohniště - u nás k dostání dva modely v kovovém a litinovém provedení.

přenosné kovové ohništěpřenosné litinové ohniště

Přenosné kovové ohniště máme ve dvou velikostech - průměr 46 cm a 57 cm. Přenosné litinové ohniště máte rovněž ve dvou velikostech - průměr 50 cm a 60 cm.

Ingredience:

  • čtvrtky kuřete
  • sůl
  • grilovací koření
  • máslo
  • alobal

Jak kuře připravit?

Čtvrtky kuřete opláchněte, osolte a posypte grilovacím kořením. Vložte každý kousek zvlášť do alobalu a přidejte dle potřeby máslo (doporučujeme na jednu čtvrtku kuřete přibližně 60 g másla). Recept můžete vylepšit tím, že kuře obalíte plátky anglické slaniny. Kuře postupně zabalte pečlivě do dvou vrstev alobalu a hup s ním do rozžhaveného popela.

Délka pečení: cca 50 min u celého kuřete, 30 minut postačí pro opékání čtvrtek kuřete. Pečte samozřejmě do měkka.

Po upečení vytáhněte kuře z popela a v kombinaci s dobrým vínem si zaručeně pochutnáte. Tvořte a užívejte si kouzelnou atmosféru - stačí málo!

Tvořte a užívejte si kouzelnou atmosféru - stačí málo! Připravte si nový recept, experimentujte a využijte k tomu všechny možnosti, které se vám nabízí.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno