Podzimní inspirace: Co zasadit a jaké pořídit květináče?

 

​​


Se správně zvoleným květináčem a truhlíkem se nemusíte loučit s rozmanitými rostlinami ani za chladnějšího období. Stačí nahradit odkvétající letničky za nové květinové aranžmá, které odolá prvním mrazíkům, plískanici a nedostatku sluníčka. Babí léto umí hrát všemi barvami. Využijte toho a zahalte své parapety, terasy, nebo zahrádky do podzimního hábitu. Jak na to?


Základem je betonový květináč


Moderní betonové květináče neboli cementové květináče, jsou v dnešní době oblíbenou variantou zahrádkářů. Můžete je osadit květinami, keříky i malými stromečky. Jsou mrazuvzdorné, bytelné a díky své těžké váze je nepřevrhne vítr. To jsou hlavní výhody, proč si je pořídit. Už dávno to nejsou pouze nudné šedé obaly na květiny. Dnes si vyberete z nejrozmanitějších tvarů, motivů a velikostí. Takové najdete ve velkoobchodě www.harasim.cz.


Na e-shopu mají například elegantní květináče s výrazným reliéfem připomínající kůru břízy, které sotva rozeznáte od skutečného dřeva.

Nechybíbí orientální vzory ve tvaru vázy, lodičky, hranaté i kulaté nebo kouzelné cementové busty a betonové truhlíky.


Romantické duše nesmí přehlédnout srdce z betonu, které je vhodné také jako dekorace na stůl. Můžete ho ozdobit kamínky, pískem, čajovou svíčkou a vytvořit si tak krásný svícen, nebo odkládací mističku na drobnosti.



V listopadu nás čekají Dušičky a mnoho z nás přemýšlí, čím uctít památku svých blízkých. Květiny po chvíli zvadnou. Zkuste letos zvolit květináč z betonu a osadit ho trvalkami. Uvidíte, že tento nápad oceníte. Není nad dlouhotrvající ozdobu. Pro tuto speciální příležitost vyberte květináč ve tvaru kříže.


Vhodné rostliny do betonového květináče


Venkovní betonové květináče si žádají jiné rostliny než do interiéru. Radost vám jistě udělá ozdobnice, která má různé barevné listy. K této vytrvalé travině se skvělé hodí popínavý břečťan. Mezi další „podzimničky” patří vřesy, macešky, chryzantémy, hebe a okrasná kapusta. Myslete také na okrasné doplňky patřící k podzimu. Ideální je dýně, šípek, jehličí a šišky z lesa. Spoustu těchto dekorací lze sehnat i umělé a ty také objevíte na e-shopu Harasim.



 

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno