Pestrý svět podzimních chryzantém. Nejde jen o smuteční květinu

Pravým symbolem podzimu v květinovém provedení jsou bezesporu chryzantémy. Tyto krásné podzimní květiny, zvané také listopadky, mají ti obrovskou výhodou, že jsou velmi trvanlivé. Vynikají ale také svou nepřebernou škálou barevných odstínů květů, i to se týče tvarů. Nabízí opravdu spousty důvodů, proč si je oblíbit. Rozhodně byste je neměli spojovat pouze s květinami smutečními. Jejich pestré barevné květy rozzáří každičký podzim a udělají spoustu parády i u vás doma.

Chryzantémy (Dendrathema indica) jsou velmi vděčné květiny. Hodí se na zahradu, terasu, balkon, ale i do interiéru. Neztrácí svůj půvab ani vedle konkurence a jedná se po růžích o druhou nejpěstovanější a neprodávanější květinu u nás. Poslouží jako skvělá dekorace pro pochmurné podzimní období.

Pestrost chryzantém

Co se týče barevných odstínů, k dostání jsou tóny bílé, červené, zelenkavé, oranžové, žluté, skořicové, růžové apod. Chryzantémy kvetou na podzim. První rostlinky vykvétají koncem srpna, ale hlavní sezóna je v září až do listopadu. Květenství mohou být pomponkovitá, kaskádovitá, sasankovitá, paprsčitá, kučeravě kulovitá, jednoduchá a další. Listopady jsou buď drobnokvěté, které zdobí zahrádky a pak dekorativní typy, jež jsou určeny k řezu do vázy či vazbě kytic.

Jak chryzantémy využít?

Ať už v interiéru, zahrádce nebo na terase je velmi působivé seskupení více variant květů různých barev. Kombinujte mezi sebou ladící tóny a nebojte se ani kontrastu. Ačkoliv se nic nevyrovná živých květům, i v tomto případě vám mohou přijít vhod umělé květiny. Umělé chryzantémy jsou ideální zejména do interiéru, kde vám nikdy neuschnou. Rovněž nabízí využití do řady podzimních aranžmá. Květy lze umístit třeba na podzimní věnec, jenž vám ozdobí vstupní dveře a přivítá hosty a návštěvy.

Chryzantémy z naší nabídky

V našem e-shopu máme několik variant umělých chryzantém. Jedná se však vždy o řezané varianty, a to buď jednokvěté nebo s poupátky. Obrovským plusem je výběr z široké palety barevných odstínů.

Naše květiny jsou umělé květiny jako živé. Přesvědčte se sami. Dejte šanci třeba právě chryzantémám, které vám mohou zpestřit a rozveselit tu část roku, kterou má většina z nás za méně oblíbenou.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno