Milujete levanduli? Dopřejte si ji díky vhodným dekoracím

Líbí se vám aromatická bylinka levandule, která je spojená zejména s letní provence atmosférou? Ač tato rostlina pochází z jižní Evropy a u nás se přirozeně v přírodě nevyskytuje, stává se čím dál více tradiční květinou v našich domácnostech i zahradách. Zejména pak v letním období. Pakliže byste ji chtěli mít i vy doma, nevidíme v tom problém. Vybrat si u nás můžete z mnoha doplňků, které jsou v podobě levandule přímo ztvárněné anebo se na nich vyskytuje tento motiv. Dekorace s levandulí mají své jedinečné kouzlo a hodí se v podstatě do jakéhokoli interiéru, ačkoliv se jedná především o provence dekorace. Stačí je jen vhodně zkombinovat a budou se krásně vyjímat v každé domácnosti i na zahrádce.

Levandule je trvalkou, a to platí i v případě dekorací. V interiéru se používá ji hezkých pár let a ač se vám může zdát, že podléhá módním vlnám interiérového designu, opak je pravdou. Nejde jen o nějaký výstřelek, ale bude vám váš domov zdobit klidně i v příštím létech. Nejde jen o letní záležitost, ale pokud se správně zkombinuje, může s určitou nadsázkou posloužit i jako vánoční dekorace.

Živá versus umělá

Živým levandulím se nic nevyrovná, o tom není pochyb. Nicméně tato rostlina potřebuje pro svůj růst teplé, slunné místo, z čehož vyplývá, že v interiéru se jí v létě moc dařit nebude. Vysaďte si ji na okrasnou zahrádku, kde se z ní budete radovat. A co do interiéru? Máme obrovský výběr umělých levandulí, které vyniknou i u vás doma. Naše umělé levandule vypadají poměrně přirozeně a vybírat můžete opravdu z obrovské škály variant. K dispozici jsou větvičky, svazky, věnce, koule i provedení hrnkové květiny. Například na hrnkové levandule využijte dekorativní plechové nebo plastové květináče a máte nádhernou dekoraci 2v1.

Voňavý domov

Typické aroma této bylinky se využívá při výrobě kosmetiky, zejména mýdel, ale třeba také svíček. Díky ní snadno navodíte dojem slunné Provence. Pořiďte si levandulové svíčky v barvě jemné fialkové a zpříjemněte si chvilky zapálením plamínku a pomalu se uvolňující vůně. K dostání máme vonné svíčky v několika velikostech. Pořídit u nás můžete také lampióny s motivem levandule, do které stačí vložit čajovou svíčku.

Stolujte s levandulí

Obklopit se levandulí je možné v podstatě kdekoliv, ať už jde o jakoukoliv místnost v bytě. Nejvíce může proniknout do kuchyně, neboť ji lze nalézt na nádobí či drobných doplňcích. Podívejte se na naší nabídku porcelánu, kde najdete Provence hrnky, misky apod. Udělejte si svou oblíbenou kávu nebo čaj, usedněte ven na terasu a vychutnejte si horký nápoj ze stylového hrnečku. Při pohledu na kvetoucí levandule na vaší zahrádce si budete připadat jako ve Francii.

Něžné maličkosti

Obrázky, hodiny, fotorámečky, vázy, věšáky, dekorativní krabice a řada dalších praktických i estetických doplňků do bytu mohou připomínat levanduli. Dekorací, na kterých se objevuje tato všestranná bylina lze nalézt nespočet.

Tak co si pořídíte domů VY?

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno