Látkové rolety: Nejen stínění, ale skvělý designový doplněk

Látkové rolety jsou evergreen, který jsme v oknech vídali už v dobách našich prarodičů. A jsou trendy i v dnešní době a my se tomu nedivíme. Kromě skvělých stínících vlastností mají totiž i další benefity. Jsou cenově dostupné, snadno se montují a navíc se vyrábí v nejrůznějších barvách a vzorech. Mohou proto skvěle dokreslit a pozvednout atmosféru celého interiéru.

Pokud už delší dobu přemýšlíte, jak dodat vašemu interiéru šmrnc, možná právě látkové rolety jsou tím správným námětem k přemýšlení. Jednoduše se ovládají a umožní vám si libovolně regulovat sluneční světlo, které do místnosti proniká a díky široké paletě barev a vzorů je můžete sladit prakticky s čímkoliv.

Přirozené světlo přes den, soukromí v noci

U látkových rolet můžete také kombinovat jednotlivé stupně zastínění. Třeba záclonovinu na den a zatemňující látku na noc, či na okamžiky, kdy si chcete dopřát dostatek soukromí. Tomuto typu se říká rolety den/noc, někdy se také setkáte s označením žaluzie, protože jsou proužkované a z dálky opravdu jako žaluzie vypadají. Nicméně fungují úplně stejně jako rolety, stejně se montují i udržují. Díky tomu, že je jedna látka propustná a druhá nepropustná, pomocí řetízku si můžete v místnosti vytvořit příjemné příšeří i úplnou tmu.

Jak vybrat látku?

Zkuste si představit každý pokoj zvlášť, většinou se totiž požadavky na sílu zatemnění liší a jiný budete požadovat v ložnici, než třeba v obývacím pokoji. Samotný výběr vzoru je na vás. Může třeba barevně ladit k pohovce, nebo třeba k dřevěnému nábytku. Jednotlivé varianty si zkuste v každé místnosti představit. Také si rozmyslete, zdali chcete, aby rolety byly výrazným detailem nebo jen nenápadným doplňkem.

Pokud máte bílé stěny, můžete zvolit téměř jakoukoliv barvu, sázkou na jistotu je béžová, krémová a pastelové odstíny, které zaručeně prosvětlí interiér, naopak tmavé propustí méně světla a interiér potemní. Nezapomeňte také na barvu rámu.

Montáž i zaměření zvládne každý

Pokud se rozhodnete pořídit si látkové rolety, nemusíte volat žádnému technikovi, aby vám je přišel vyměřit a namontovat. To totiž bez problému zvládnete sami a navíc na tom ještě ušetříte. Stačí k tomu jenom základní domácí nářadí a trocha trpělivosti. Rolety se dají montovat na strop, přímo na okna či do prostoru mezi okna. Ke každému typu existuje řada návodů a  to jak písemně, tak ve formě videa, kde si můžete projít montáž krok po kroku.

Nenechte teplo unikat

Kromě toho, že vás přestanou trápit nepříjemné sluneční paprsky a váš interiér získá novou tvář, změnu pocítí i vaše peněženka. Roleta přispívá ke zlepšení tepelné izolace okna, čímž snižuje náklady na vytápění v zimě až o 10 %. V létě zachytí podstatnou část sluneční energie, takže se interiér nepřehřeje a vy ušetříte náklady na klimatizaci.

Kde hledat inspiraci?

Podívejte se na látky na e-shopu Labona,kde jsme brali inspiraci my. Určitě najdete vzor, který do vašeho interiéru padne jako ulitý!

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno