Jaké samozavlažovací truhlíky si u nás můžete vybrat?

Sezóna výsadby jarních květin, balkónových rostlin a letniček je v plném proudu. Přelom dubna a května je jich teplotně poměrně přívětivý, a proto můžete i vy začít osazovat květináče a truhlíky, které vám okrášlí venkovní prostor. Není totiž nic krásnějšího, než pohled na rozkvetlé zahrady, balkóny a terasy hrající všemi možnými barvami, spolu s designovými a moderními nádobami na květiny. Chtělo by to ale nové truhlíky. Samozavlažovací! Co říkáte?

Dnes jedině samozavlažovací truhlíky. Proč?

Samozavlažovací truhlíky pomohou se zaléváním. Jejich nespornou výhodu je fakt, že do nich stačí přibližně jednou týdne dolévat vodu (záleží na velikosti rostliny a jejích nárocích na vláhu). Tyto truhlíky dokážou vodu rovněž regulovat. Díky tomu umožňují kořenům dýchat. Rostlina si sama vezme jen tolik vody, kolik potřebuje. Zálivka v zásobníku vydrží několik dnů i v teplých letních dnech. Některé modely pojmou objem 4 až 5 litrů vody. V podstatě se nemusíte až tolik starat a klidně můžete odjet na chalupu, na prodloužený víkend či třeba na dovolenou.

Naše samozavlažovací květináče a truhlíky se skládají ze dvou nádob. V dolní části se nachází samozavlažovací systém. Odkud knoty propojují vláhu se substrátem a rostlinami zasazenými v nádobě. Mezi dolní a horní nádobou je vzduchová mezera, která se stará o přísun vzduchu do zeminy a mezi kořeny. Přebytečnou vodu doporučujeme vylévat. Při dešti hrozí přemokření a uhnívání rostlin.

samozavlažovací systém

Design, velikost a způsob zavlažování

V našem e-shopu můžete vybírat ze třech designových provedení samozavlažovacích truhlíků. Jedná se o truhlíky ratanové, lesklé a vroubkované.

Truhlíky Begonie

Z kolekcí jsou k dispozici truhlíky typu Begonie, které jsou zastoupeny velikostí 19,5 x 19 x 56 cm (v x š x d). Součástí každého truhlíku je vyjímatelná plastová vložka s oušky pro snadnou manipulaci. Do plastové vložky se sadí květiny. Přebytečná voda je zachytávaná do vnějšího truhlíku. Voda se ke kořenům dostává zvlínáním vody a až kořínky prorostou čerpají vodu přímo. Při nadbytku je však potřeba vodu vylévat. Tyto nižší varianty jsou ideální na balkóny, okenní parapety apod. V podstatě se těméř jedná velikostně o klasické truhlíky, které běžně znáte.

truhlíky Begonie

Truhlíky Werbena

Dále u nás pořídíte úžasné kolekce Werbana, které vypadají naprosto nadčasově díky své výšce. Toto provedení má rozměry 36,5 x 19 x 56 cm (v x š x d). Vyšší samozavlažovací truhlík disponuje vyjímatelnou plastovou vložkou s oušky, které usnadňují manipulaci. Do plastové nádoby zasadíte květiny a přebytečná voda se zachytává do vnějšího truhlíku, kde jsou umístěny knoty. Opět je dobré přebytečnou vodu sem tam vylévat. Vyšší truhlíky se budou krásně vyjímat na terase, kolem vstupních prostor, cestiček napříč zahradou atd. Lze jimi oddělit určitý prostor, neboť mohou posloužit také jako zídka.

truhlíky Werbena

Lesklé provedení

Lesklé truhlíky Begonie a Werbena vypadají díky lesklému designu atraktivně, elegantně a luxusně. Vyberte si barevné provedení z odstínů bílá sníh, bílá krém, béžová, frappe, mocca, černá a bordó.

lesklý hnědý truhlík

Truhlík Begonie v lesklém povrchu - více barev a detail truhlíku ZDE.

lesklé truhlíky vysoké bílé

Truhlík Werbena v lesklém povrchu - více barev a detail truhlíku ZDE.

Ratanové truhlíky

Ratanové truhlíky Begonie ratan a Werbena ratan jsou velice žádané a není se čemu divit. Jejich vzhled je velmi nadčasový a moderní. Vyberte si barevné provedení z odstínů bílá sníh, bílá krém, béžová, frappe, mocca a grafit.

béžové ratanové truhlíky

Truhlík Begonie ratan v ratanovém provedení - více barev a detail truhlíku ZDE.

grafitové ratanové truhlíky vysoké

Truhlík Werbena ratan v ratanovém provedení - více barev a detail truhlíku ZDE.

Vroubkovaný design

Vroubkované truhlíky Begonie vroubek a Werbena vroubek nabízí moderní provedení ve stylu dlátem vyřezávaných květináčů. Vyberte si barevné provedení z odstínů bílá sníh, bílá krém, béžová, frappe, mocca a grafit.

hnědé vroubkované truhlíky

Truhlík Begonie vroubek v designu vroubkovaném - více barev a detail truhlíku ZDE.

běžové vroubkované truhlíky vysoké

Truhlík Werbena vroubek v designu vroubkovaném - více barev a detail truhlíku ZDE.

Který truhlík zaujal Vás? Kompletní nabídku naleznete v kategorii Plastové obaly na květiny > Plastové, samozavlažovací truhlíky


Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno