Jak zútulnit bydlení? Podívejte se na originální doplňky

Každý touží po tom, aby jeho domov byl co nejpohodlnější a nejútulnější. A proto často hledáme různě doplňky, které našemu interiéru dodají co nejpříjemnější ráz. A nemusí to být jen květiny, nebo dekorace, kterou pokládáme na poličky či parapet. Může to být i samotné stínění.

Pryč jsou doby, kdy stínění bylo jen nutným zlem, které nás zbaví slunečních paprsků. Dnes se vyrábí stínící technika tak, aby splňovala náročné požadavky na vzhled a interiéry nehyzdila, ale naopak doladila a pozvedla. Jako třeba žaluzie Plisé.

Královna designu mezi žaluziemi

Plisé žaluzie tvoří látka s uměle vytvořenými záhyby, kterou si můžete libovolně vybrat z více než 350 různých barevných odstínů a vzorů, tak aby co nejlépe seděla k vašemu interiéru. Nezapomínejte také na výběr barvy profilu, kterou ideálně slaďte s barvou oken. Můžete však zvolit jakýkoliv odstín v barvách RAL nebo v nástřiku DECORAL.

Kromě toho, že chrání interiér před intenzivním slunečním svitem, snižuje hlučnost a zachycuje sluneční energii, čímž zabraňuje přehřívání interiéru v létě a ztrátu tepla v zimě. Žaluzie se ovládá šňůrkou nebo madlem, které ocení zejména rodiny s malými dětmi. Naopak šňůrku zase využijí všichni ti, kteří mají k oknu horší přístup.

Blackout i dvojitá látka

Kromě vzhledu je na vás i výběr intenzity zastínění. Můžete si pořídit vše od látek ze záclonoviny, které propouští hodně světla až po blackoutové plisé, které zabrání proniknutí slunečních paprsků do interiéru. Pokud máte rádi změny, vyzkoušejte dvoulátkové žaluzie plissé, u kterých si se stínícími pruhy můžete hrát a vybrat si látku podle nálady. Látky volte tak, aby měly odlišné vlastnosti, jednu s větší propustností a druhou méně propustnou na večery a pro zajištění soukromí.

Snadná montáž i údržba

Další výhodou žaluzií Plisé je i jednoduché vyměření a montáž. Plisé můžete namontovat na rám okna i mezi okna, na obě umístění najdete přehledné návody a to jak v písemné podobě, tak jako video.

Žaluzie Plisé rostou na oblibě i proto, že se snadno udržují. Látky mají povrchovou úpravu proti přilnutí prachu, a proto se téměř nezašpiní. A pokud se vám i přes to zdá, že je na místě ji vyčistit, stačí vzít vysavač, nastavit ho na menší odsávání a staženou látku vysát.

Kde ji koupit?

Pro Plisé žaluzie nemusíte chodit daleko. Nejjednodušší je prohlédnout si jednotlivé látky z pohodlí domova na internetu a v klidu si rozmyslet co by se vám do interiéru hodilo a popřemýšlet také, jakou světlenou propustnost zvolit. Pokud si nejste jistí jak vybírat, nebo jak správně změřit okno, většina e-shopů jako je například Labona.cz, nabízí podporu online. Výhodou nákupu na e-shopu jsou také bonusy za registraci a také úspora na montážním technikovi, kterého nemusíte volat na vyměření ani na montáž. Zvládnete to totiž sami.

Žaluzie jako skrýš?

Vyhovující stínění v oknech už máte? Pak se dají žaluzie využít také jako elegantní skrýš na praktické věci jako je kotel, pračka, sušička a další věci, které bohužel doma mít musíte, ale do interiéru se nehodí. Vyzkoušejte třeba vertikální žaluzie nebo dřevěné žaluzie, které nejen, že spotřebiče zakryjí, ale také interiér zkrášlí a ozvláštní.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno