Flower boxy v různých podobách. Inspirujte se!

Flower box je aktuálně velký trend v pojetí kytic a květinových dekorací. Květy se naaranžují do krabice s víkem, což působí velice elegantně a tato přenositelná kytice ohromí ne jednu ženu. Květinové krabičky se po darování stanou luxusním doplňkem každé domácnosti. Pohodlně je můžete pouze postavit na stůl či kamkoli jinde v bytě v původním balení a občas jim dopřát trochu vody.

Kromě různých druhů květin lze dekoraci doplnit o drobné sladkosti, bonbóny, aperitivy a vína, čokoládu, ovoce, šperky a jiné dárky. Zakomponovat do aranžmá lze spoustu věcí, stačí jen trošku kreativity.

Flower box nemusí být nutně pouze dárek, kterým chcete ostatní potěšit. Taková květinová krabička je v každém případě nádherný doplněk do bytu, jež vám budou vaše kamarádky závidět. Pojďme si nastínit, jak si ji vyrobit svépomocí a pakliže vlastníte květinářství, inspirujte se, jakým způsobem je možné flower boxy tvořit. Stačí trocha šikovnosti a můžete začít.

Co potřebujete na výrobu květinové krabičky?

V prvé řadě musíte mít základ, tedy dózu na květy. V našem e-shopu v kategorii Flower boxy najdete dva typy krabic – kruhové a hranaté. K dispozici jsou tři barvy – bílá, světle růžová a světlé šedá. Tyto něžné a světlé odstíny dodávají dekoraci jemnost a eleganci. Výhodou těchto krabic je lehká plastová vložka uvnitř, která brání v protečení vody. Jedná se v podstatě o plastový květináč, který nikterak aranžmá nenaruší. Vnější obal je zhotoven z tvrdého a odolného papíru, na kterém se nachází stylový nápis: FLOWERS just for you. V překladu: KVĚTINY pouze pro tebe (vás).

Ve spoustě flower boxů vnitřní část chybí a v takových případech je nutné dózu vycpat něčím nepromokavým, např. celofánem. Ne vždy je to však dobré a snadné řešení. S našimi flower boxy si tedy lámat hlavu nad tím, jak zabránit úniku vody, nemusíte.

Na výrobu květinové krabičky budete dále potřebovat:

  • Čerstvé nebo umělé květiny – začátečníkům doporučujeme růže, pivoňky nebo chryzantémy. Vhodnou volbou jsou i umělé květy, se kterými se snadno pracuje a květinová dekorace vám vydrží stále krásná bez jakékoliv péče.
  • Aranžovací hmotu - florex
  • Desinfekční a výživový roztok pro případ, kdy použijete čerstvé květiny
  • Nůžky, ostrý nůž a vodu
  • Další drobnosti a dárky – čokoládu, bonbóny, makronky, víno, aperitiv, šperky, bižuterii, hodinky a jiné dárky.

Postup přípravy flower boxu

V případě našeho flower boxu nemusíte řešit, čím vystlat dózu. Pokud máte box bez vložky, důkladně jej vyložte celofánem. Aranžovací hmotu vložte do nádoby s vodou a s rozpuštěným výživovým a desinfekčním roztokem. Nechejte ji pořádně nasát, cca 5 minut. Nasáklou aranžovací hmotu vložte do krabičky tak, aby perfektně pasovala. Lidově řečeno, jako hrnec na zadek. Bude pravděpodobně potřeba hmotu oříznout do požadovaného tvaru. Jakmile máte základ připraven, můžete se pustit do aranžování. Květům odstřihněte listy, rapidně zkraťte stonek a šikmo jej zařežte. Délka stonků by měla být taková, aby konce stonků dosahovaly do poloviny aranžovací hmoty. Květy držte při vpichování ze strany, ať je moc nemačkáte. Takto můžete pokračovat, dokud celý prostor květy nezaplníte. Nevpichujte je až příliš natěsno, počítejte s tím, že se ještě otevřou.

Netradiční flower boxy

Mezi květy lze dále naaranžovat další drobnosti nebo květy vkládat originálním způsobem. Připravili jsme pro vás několik tipů:

Písmeno, číslice, srdce v růžích...

 

Šperky, bižuterie, hodinky, parfémy...

 

Čokoláda, bonbóny, sladkosti...

 

Víno, aperitivy...

 

K oslavě novorozeněte...

Více inspirace, jak lze z flower boxy kouzlit najdete na našem Pinterestu: https://cz.pinterest.com/harasimvelkoobc/flower-boxes-inspiration/

Na závěr můžete krabičku převázat dekorativní mašlí a máte hotovo. Zda flower box darujete, připravíte pro své zákazníky nebo si jej necháte k ozdobení domácnosti je jen a jen na vás.

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno