Domácí pracovna: Jak ji zařídit chytře? Máme tipy!

Být na volné noze či pracovat z domu není v dnešní době nic neobvyklého. I mnoho firem s klasickými pracovními místy dopřává svým zaměstnancům možnost tzv. homeoffice. Jediné, co očekávají, je splněná práce. Je tedy nutné si uvědomit, že práce z domu vyžaduje obrovskou disciplínu a organizovanost. Volný režim totiž často svádí k prokrastinaci v podobě sledování nekonečných seriálů nebo v lepším případě neodkladný úklid. Zkrátka ke všemu, od čeho jste v klasické kanceláři izolovaní.  Jak?

Najděte si prostor, který podpoří vaši tvořivost

Věřte nebo ne, důležitým kritériem je prostor, který pracovně vyčleníme. V ideálním případě by měla mít vlastní pokojíček. Pokud to váš dům či byt neumožňuje, najděte si alespoň místečko někde „bokem“ a co nejdál od televize.

Vhodný kancelářský nábytek, jako je pohodlná pracovní židle a kvalitní pracovní stůl, přispívá k tomu, aby vám šla práce pěkně od ruky.  Pracujete-li doma pravidelně, vyplatí se pořídit stůl s regulovatelnou výškou a pracovní deskou. V klasickém případě bývá optimální výška stolu 72 – 75 cm.

Kvalitu nepodceňte ani u pracovní židle. S ergonomicky tvarovanou opěrnou plochou se vyhnete bolavým zádům. Židle musí umožňovat správně došlápnout celou plochou chodila na zem, a to bez krčení nohou. Čalounění je pak věc vkusu, ale dbejte na to, aby byl materiál prodyšný a dal se dobře čistit.

Tip: Pracovní stůl by měl být umístěný ideálně k oknu čelem do prostoru s židlí zády ke zdi. Vyhnete se tak obsesivní tendenci kontrolovat prostor za sebou.

Nezapomínejte na úložné prostory

V současné době není problém sehnat různé pojizdné kontejnery nebo policové regály. Díky tomuto vybavení budete mít v dosahu všechny potřeby, které k práci potřebujete a zároveň vám na stole nebude nic překážet.

Z materiálů určitě volte lamino nebo dřevo. Vyhýbat byste se měli nábytku s vysokým leskem, který odráží světlo, jež vás může zbytečně obtěžovat.

Tip: Policové regály bývají praktickým a stylovým řešením pro rozdělení místnosti na dvě části. To se hodí v případě, že nemáte pro kancelář místnost navíc a potřebujete si domu zvát klienty pro konzultace.


Policové díly a regály jsou ideálním řešením pro všechny, kteří rádi vystavují na odiv své dekorativní nebo upomínkové předměty.


Stejně jako je vesmír nekonečný můžou i zásoby vašich sešitů, bloků či propisek. Zásuvkový kontejner vám tento problém může vyřešit.

Útulnost nad zlato

Říká se, že prací trávíme jednu třetinu svého života. A abyste i tuhle část prožili (nebo přežili?) s příjemným pocitem, je třeba se obklopit hezkými věcmi v podobě dekoračních předmětůči živých květin. Jejich zařazením do kanceláře si život nejen zpříjemníte, ale i zjednodušíte. Takové designové tabule vám poslouží velký zápisníček, nástěnné kalendáře zajistí, že nezapomenete na žádnou schůzku a těžítka vám pohlídají důležité papíry.

Květiny vaší domácí kanceláři dodají na útulnosti a jejich zelené listy působí relaxačně na lidskou mysl.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno