Možnosti zdobení vánočního stromečku

 

Zdobení vánočního stromečku je jednou z nejpříjemnějších částí vánočních příprav. Možnosti jsou téměř neomezené, ale zde jsou některé z nejoblíbenějších a tradičních způsobů:

Světýlka: Vánoční světýlka jsou energeticky úsporná a nabízejí různé možnosti, včetně blikání, stmívání a různých barev. Umístěte je tak, aby rovnoměrně pokryla celý stromek.

Ozdoby: Skleněné koule, ručně vyrobené ozdoby, dřevěné figurky, andělé, hvězdy, sněhuláci – možností je nespočet. Vyberte si téma nebo barvy, které se vám líbí, a dekorujte podle nich.

Řetězy a girlandy: Klasické papírové řetězy, perlony, nebo girlandy z umělých jehličí dodávají stromečku plnost.

Stuhy a mašle: Saténové, hedvábné nebo jakékoli jiné stuhy mohou být použity k obtočení stromku nebo jako mašle na větvích.

Vrcholek stromečku: Tradiční vrcholky zahrnují hvězdy, anděly, mašle, nebo jiné speciální ozdoby, které symbolizují vrchol vánočního stromečku.

Přírodní prvky: Šišky, sušené ovoce, skořicové tyčinky a dokonce sušené květiny mohou přidat rustikální dotek.

Ručně vyrobené ozdoby: Vytvoření vlastních ozdob může být zábavným rodinným projektem. Můžete použít papír, textil, korálky nebo jiné materiály. Není nic krásnějšího, než vyrobená dekorace od svých dětí.

Tématické dekorace: Některé rodiny volí každý rok jiné téma pro svůj stromeček, jako jsou vintage ozdoby, cestovatelské suvenýry, filmové postavy, nebo dokonce konkrétní barevné schéma.

Sníh ve spreji nebo vločky: Pro zimní, zasněžený vzhled můžete použít sníh ve spreji nebo umělé sněhové vločky.

Pamatujte, že důležité je to, aby dekorace odrážela váš osobní styl a přinášela vám a vaší rodině radost. Každý stromeček je jedinečný a může vyprávět svůj vlastní příběh.

Jaké jsou oblíbené barevné kombinace na stromeček

  • Červená a zlatá: Tato klasická kombinace je synonymem pro tradiční vánoční dekorace. Červená přináší pocit tepla a radosti, zatímco zlato dodává nádech elegance a oslavy.
  • Stříbrná a modrá: Tato kombinace je modernější a přináší chladnější, ale stále slavnostní vzhled. Světle modrá společně se stříbrnou může navodit pocit zimní krajiny.
  • Zelená a bílá: Přirozená zelená barva stromu doplněná bílými ozdobami vytváří jednoduchý, ale elegantní vzhled, který připomíná zasněžený zimní les.
  • Vícebarevné ozdoby: Pro veselý a hravý stromeček můžete použít kombinaci různých jasných barev, jako jsou růžová, modrá, zelená, žlutá a oranžová.
  • Fialová a zlatá nebo stříbrná: Fialová barva přináší do vánočních dekorací pocit luxusu a když je doplněna zlatou nebo stříbrnou, vytváří bohatý a elegantní vzhled.
  • Přírodní tóny: Tmavě zelená, hnědá, béžová a jiné přírodní barvy mohou vytvořit rustikální a přírodní vzhled stromečku.
  • Pastelové barvy: Měkké pastelové tóny, jako jsou světle růžová, bledě modrá nebo levandulová, mohou vytvořit jemný a uklidňující vzhled.
  • Tématem inspirované kombinace: Například námořnické modrá a bílá pro mořské téma, červená a zelená pro tradiční vánoční téma, nebo dokonce černá a zlatá pro moderní, sofistikovaný styl.

 

 

 

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno