Co dělat, aby neopadal vánoční stromeček brzo?

Živý vánoční stromeček může při správné péči vydržet krásný a čerstvý po celé sváteční období, obvykle 4 až 5 týdnů. Zde je několik tipů, jak zajistit, aby váš stromek vydržel co nejdéle a minimalizoval opadávání jehlic:

Vyberte čerstvý stromek: Při nákupu stromku si vyberte ten, který byl nedávno pokácen a má stále pružné jehlice. Jehlice by měly zůstat na větvi, když je jemně přejedete rukou.

Čerstvý řez: Před umístěním stromku do stojanu odřízněte asi 2-3 cm z konce kmene. Tento čerstvý řez pomáhá stromku lépe absorbovat vodu.

Dostačující zalévání: Stromek by měl být zaléván denně. Jeho kmen by měl být vždy ponořený ve vodě, aby předešel vysychání. První dny po postavení stromek absorbuje nejvíce vody.

Umístění: Vyhněte se umístění stromku blízko tepelných zdrojů jako jsou radiátory, kamna, krby nebo přímé sluneční světlo. Teplo může způsobit rychlejší vysychání a opadávání jehlic. Pokud budete moc vytápět místnost, kde je stromeček nebo dokonce v krbu zatápět a bude třeba přes 25 stupňů, tak stromeček velmi brzo opadá a nezachrání ho nic.

Vlhkost v místnosti: Udržujte v místnosti s vánočním stromkem vyšší vlhkost, aby se snížilo vysychání. Můžete použít zvlhčovač vzduchu nebo postavit malé misky s vodou poblíž radiátorů.

Osvětlení: Používejte světýlka, která nevytvářejí mnoho tepla, jako jsou LED světýlka, aby nedošlo k nadměrnému vysušení větví.

Omezte dekorace: Příliš těžké dekorace mohou způsobit lámání větví a zvyšovat stres stromku. Používejte lehčí ozdoby. Není třeba mít na stromku 50 vánočních baněk, 4 huňaté řetězy, hustou spleť osvětlení a dalších ozdob.

Přípravky na prodloužení životnosti: Někteří lidé používají speciální přípravky, které se přidávají do vody, aby prodloužili životnost stromku. Tyto přípravky mohou pomoci stromku lépe absorbovat vodu a zůstat svěží.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno