Aerárium – originální levitující zahrádka i dekorace

Rádi se obklopujete květinami, a to jak na zahrádce, tak v bytě? Anebo patříte mezi ty, jež květiny milují, ale neumějí se o ně tolik starat, protože jim často uschnou z důvodu nedostatečné zálivky? Ať tak či onak, máme pro vás tip na originální přístup pěstování rostlin, který ihned zaujme, není náročný na zálivku a dokonce nepotřebuje moc prostoru navíc. Slyšeli jste někdy o pěstování rostlin v aeráriích?

Przedstawiamy Airarium, innowacyjny latający ogród i wystrój, który łączy piękno natury z nowoczesną technologią. Ta jedyna w swoim rodzaju kreacja przeciwstawia się grawitacji, unosząc się bez wysiłku w powietrzu, tworząc hipnotyzujący element centralny każdej przestrzeni. Podczas gdy Airarium wnosi piękno natury do wnętrz, różne Metody płatności w kasynach online zapewniają wygodę i łatwość w świecie hazardu online. Dawno minęły czasy noszenia przy sobie zwitków gotówki lub zajmowania się skomplikowanymi transakcjami finansowymi. Platformy hazardowe oferują teraz szeroką gamę opcji płatności, które odpowiadają preferencjom każdego gracza. Od tradycyjnych metod, takich jak karty kredytowe i przelewy bankowe, po e-portfele i kryptowaluty, gracze mają możliwość wyboru metody płatności, która najbardziej im odpowiada. Te różne opcje nie tylko zapewniają bezpieczne i bezproblemowe transakcje, ale także dają graczom natychmiastowy dostęp do ich funduszy, pozwalając im cieszyć się ulubionymi grami kasynowymi bez żadnych zmartwień i opóźnień. Niezależnie od tego, czy chodzi o wpłatę, czy wypłatę wygranych, metody płatności w kasynach online zrewolucjonizowały hazard, czyniąc go wygodniejszym i bardziej dostępnym dla graczy z całego świata.

Létající či levitující květináče, zahrádka na niti, tak nějak lze charakterizovat aerárium. Jedná se o malé skleněné nádoby a baňky různých tvarů, jež disponují jedním větším otvorem, někdy i dalšími menšími větracími otvory. Slouží k pěstování rostlin žijících ze vzdušné vlhkosti. Právě dle této charakteristické vlastnosti je název odvozen od latinského aer - vzduch a terra – země.  Podstata aerária je taková, že skleněný objekt visí na niti v prostoru. Díky živým rostlinám se stává malinkou levitující zahrádkou, která může být umístěn v podstatě kdekoliv.

Jaké typy aerárií můžete pořídit?

Skleněné aerárium může mít několik podob. Pořídit můžete nejčastěji skleněné koule na květiny, skleněné kapky, ale i jiné tvary. Máme i závěsné zkumavky na květiny, ve kterých sice pěstovat rostliny nelze, ale k dekorativním účelům poslouží.

Skleněné baňky jsou u nás k dostání ve 3 velikostech - malá 8 cm, střední 10 cm a velká 13 cm.

Skleněné kapky máme ve velikostech 20 x 9 cm a 22,5 x 11 cm.

Skleněné aerárium netradičního tvaru můžete pořídit ve dvou velikostech - S (výška 13,5 cm; průměr ve spodní části 7,5 cm; průměr v horní části 10 cm) a M (výška 17 cm; průměr ve spodní části 9,5 cm; průměr v horní části 12,5 cm).

Závěsné zkumavky máme ve 2 velikostech - S (výška 15 cm a průměr hrdla 3 cm) a M (výška 22 cm a průměr hrdla 4 cm)

Co lze v aeráriu pěstovat?

Do závěsných aerárií se hodí spousta rostlin, ale jejich výběr je omezen především velikostí aerária a vzrůstem rostliny. Typu rostliny je třeba přizpůsobit i péči. Vhodné jsou především rostliny, které ke svému růstu nepotřebují zeminu.

Ideální jsou na pěstování tillandsií a bromélií, neboť žijí ze vzdušné vlhkosti. V těchto skleněných dekoracích se bude také dařit mini orchidejím, masožravých rostlinám, sukulentům a kaktusům. Do aerárií se ale může zasadit jakákoliv rostlina, pokud to její vzrůst a nároky dovolují. Takové rostliny můžete vidět na těch nejneočekávanějších místech, například v kasinu mega joker.

Jak se o rostliny v závěsných skleněných nádobách starat?

Větším otvorem dovnitř vsadíte rostlinku a skrze něj se o ni také staráte a pečujete. Rostlinky lze buď rosit rozprašovačem, ideálně destilovanou nebo převařenou vodou, případně je možné provádět zálivku pomocí čajové lžičky. Rostliny zde žijí hlavně ze vzdušné vlhkosti ve skleníkovém prostředí, proto je starost minimální. Bude jim stačit opravdu jen lehké občasné rosení. Je třeba dbát na to, aby v aeráriu nebyly uhnilé části rostlin a aby rostliny nebyly přemokřené.

Jak jinak aerárium využít?

Pouze k pěstování rostlin závěsné skleněné ozdoby neslouží. Do aerária můžete naaranžovat kamínky, umělé květiny, svíčku a podobně. Velmi dobře poslouží i jako váza na živý květ. Proto je tato dekorace velmi žádanou ozdobou na svatby, zahradní párty, oslavy a jiné významné události. K dekorativním účelům ji využijete dle fantazie.

Kde si aerárium zavěsit?

Zrušili jste záclony? Není nic krásnějšího, než si okna ozdobit právě touto skleněnou dekorací. Pověste si skleněné aerárium přímo do okna nebo na dekorativní garnýže. Bude se rovněž skvěle vyjímat v rohu místnosti, kde jej stačí zavěsit na háček. Tento jinak nevyužitý prostor se nádherně oživí. Dále je možné tento originální levitující květináč umístit na lustr. Větší počet dokonale poslouží k oddělení místnosti, ve které se nachází více obytných zón. I v tomto případě záleží na vás, kam si aerárium umístíte, jistě se vždy najde vhodné místo.

V jednoduchosti je krása! A to v případě aerária rozhodně platí. Výsledné aranžmá, ať už z rostlin nebo jiných dekorací je elegantní, křehké, okouzlující a vyjímat se bude rozhodně v každé domácnosti a prostorách, které chcete ozvláštnit.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno