Jaké dekorace využijete na výrobu adventního věnce?

První adventní neděle se blíží, takže je ten pravý čas na přemýšlení o tom, jak si letos vyzdobit svůj byt či dům. Nejtypičtější dekorací pro toto období je adventní věnec, který byl měl obsahovat vždy 4 svíčky, jež postupně jednu po druhé vždy v neděli zapalujeme. Jakou podobu pak věnec má mít nehraje roli. V minulosti byl vždy kruhového tvaru. Vyráběl se z chvojí, dozdobil plody přírody a dominovaly barvy, jako je zelená, červená a hněda. Moderní podoba adventních věnců však fantazii meze nekladou. Dnes může mít tato dekorace v podstatě jakýkoliv tvar a barvu i ozdoby.

Na našem e-shopu Harasim.info aktuálně naleznete různorodé adventní a vánoční dekorace, potřeby a doplňky, pomocí kterých si doma vyrobíte ten nejkrásnější adventní věnec. V podstatě zde naleznete vše potřebné, takže už nemusíte nikde shánět nic jiného. Stačí vám pouze námi nabízené dekorace a maximálně tavná pistolka, kterou si připevníte vybrané doplňky a ozdoby.

My jsme pro vás připravili přehled takových dekorací a potřeb, jež by se vám při výrobě adventního věnce mohly hodit.

Základna - věnce, tácy, ikebany

Nejdříve je potřeba vybrat základ adventního "věnce". Záleží na vás, jaká podoba se vám v současné době líbí. Jestliže dáváte přednost klasice, nahlédněte do kategorie adventní věnce. Zde naleznete varianty především proutěné, případě zhotovené z větviček. Stačí je pouze přizdobit. Rovněž na ně lze připevnit i živé chvojové větvičky.

Jak už bylo řečeno, adventní dekorace nemusí mít v zásadě kruhový tvar. V současné době jsou velice oblíbených základem vánoční tácy a ikebany. Do nich se dá krásně aranžovat. Na tác jen připevníte tavnou pistolí svíčky a přizdobíte libovolnými ozdobami. Do ikebany je možné vložit aranžovací hmotu, do ní zapíchnete svíčky (přímo nebo na bodce) a další dekorace.

 

Na připevnění svíček - bodce

V případě, že svíčky nelze na základnu přilepit tavnou pistolí, zvolte doplněk v podobě kovových bodců. Praktický delší hrot slouží k upevnění na základnu dekorace. Kovové vánoční bodce na svíčky máme v bílém nebo stříbrném provedení.

Přízdoby, které nahradí chvojí - větvičky

Živé větvičky jehličnatých stromů, kterými se adventní věnce obvykle tvoří či přizdobují, mají tu nevýhodu, že vám mnohdy do Vánoc uschnou. Později již dekorace nevypadá zrovna čerstvě. Nehledě na to, že z ní můžete mít nepořádek, když budou jehličky opadávat. Tento problém vyřeší umělé vánoční větvičky, které jsou navíc obohaceny o stonek na drátku, takže se dají krásně tvarovat. K dispozici máme mnoho atraktivních variant, ze kterých si jistě vyberete. Navíc jsou již ozdobeny různými jablíčky, šiškami, dalšími malými plody a některé též umělým sněhem, takže vám udělají velkou parádu.

Plnohodnotně nahradí živé květiny - umělé květiny

Stejný problém jako u živých větviček ještě dříve nastane u živých květů. Je sice pravda, že mají svou nenahraditelnou krásu, ale pokud nemají přístup k vodě, záhy na to vám uvadnou. A když už budou vloženy do vody, stejně vám 4 týdny nevydrží. Opět můžete sáhnout po alternativě. Koukněte na naše vánoční umělé květiny zastoupené vánočními hvězdami či magnoliemi se třpytkami a dozdobte adventní věnec těmito dekoracemi.

K Vánocům prostě patří - baňky

Další tradiční ozdobou Vánoc jsou vánoční baňky. Ty však nemusíte používat pouze na vánoční stromeček, ale dokonale se budou vyjímat i na adventním věnci. Do našeho e-shopu jsme speciálně na tyto účely zařadili drobné skleněné vánoční baňky, jež jsou svou velikostí jako přízdoba naprosto ideální. Využít lze varianty s očkem nebo stonkem na drátku. Vybírat lze až 6 barev v provedení lesklém, matném nebo perleťovém. Vždy se jedná o výhodné balení po více kusech - 10 ks, 15 ks nebo 72 ks. Tyto baňky dodají aranžmá šmrnc, eleganci a tu pravou vánoční jiskru.

Aby to bylo to pravé ořechové - adventní dekorace

A co dále? Co věnci ještě chybí? K aranžování máme nespočet dalších kouzelných a originálních doplňků. V kategorii adventní dekorace naleznete další nádherné přízdoby, doplňky a ozdoby, které stačí obvykle jen přilepit tavnou pistolí nebo připevnit pomocí drátku. Zde jsme pro vás připravili nejrůznější drobné dřevěné, kovové či textilní dekorace, stuhy, sušené ovoce a koření pro aranžování. Jistě se vám toho bude ještě spousta hodit.

Pokud nemáte moc představu, jak adventní věnec tvořit a jak by měl vypadat, určitě se podívejte na náš Pinterest: https://cz.pinterest.com/harasimvelkoobc/advent-wreaths-and-decorations/. Tady jsme pro vás vybrali ty nejúžasnější nápady na adventní věnce a rozhodně budou tyto vybrané tipy cenným zdrojem inspirace.

V neposlední řadě budeme rádi, když se s námi o vaše výtvory podělíte. Klidně nám můžete poslat fotografie vašich adventních věnců na e-mail: eshop.harasim@seznam.cz nebo je zaslat prostřednictvím našeho Facebooku: https://www.facebook.com/harasim.info/

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno