Ložnice – oáza zdraví a pohody

Ložnice se bez pochyby řadí mezi nejdůležitější místnosti našeho příbytku. Odpočíváme tu, načerpáváme zde energii - a co si budeme nalhávat, pokud se moc dobře nevyspíme, následující den není nic příjemného pro nás, natož pro naše okolí. Proto je třeba vyladit a zařídit ložnici tak, aby byla vaší oázovou odpočinku a vy zde načerpali kýženou energii do celého dne. Jak ale na to?

Kvalitní podklad

Výběr vhodné a kvalitní postele je prvním krokem ke spokojenému a zdravému spánku. Do moderních domácností a interiérů se hodí jak postel z masivu, tak postel čalouněná. Pečlivě byste měli zvážit také, jakou matraci pořídíte. K dostání jsou matrace z paměťové pěny, matrace taštičkové, pružinové či zdravotní. Je jen na vás, po které sáhnete. Dejte si záležet také při výběru povlečení a přikrývek. Z lůžkovin můžete vybírat mezi letními, středně hřejivými či vysoce hřejivými dle ročního období. Z polštářů bude jistě vhodnou volbou zdravotní polštář. Povlečení pak volte tak, aby hezky zapadlo do celkového stylu interiéru.

Nábytek a vybavení

Co se týče nábytku a nejrůznějšího vybavení, držte se hesla „méně je více“. Proto pořiďte kromě postele jen to nejdůležitější, tedy noční stolek, lampu, šatní skříň a komodu. U jednotlivých kousků kombinujte různé styly tak, aby celek působil opravdu harmonicky. Vyvarujte se také elekroniky, ta do ložnice rozhodně nepatří. To stejné platí o dalších zbytečnostech a nejrůznějším harampádí. Myslete na to, že ložnice je místem odpočinku, ne skladištěm!

Barvy

Při výběru barev jistě narazíte na nespočet pravidel a zásad, které byste měli dodržet. Ano barvy jistým způsobem ovlivňují naši psychiku, mysl i samotnou kvalitu spánku. Zde však platí dvojnásob „100 lidí 100 chutí“. Na každého barvy mohou působit jinak, nenechte se tedy svazovat obecnými předsudky a jednejte dle vlastního úsudku. Pokud si však nevíte rady, doporučujeme sáhnout po přírodních tónech, jako je krémová, hnědá či barva slonové kosti. Tyto zemité odstíny interiér hezky zútulní a dodají mu styl a patřičnou eleganci. Pokud patříte mezi odvážnější, můžete zvolit modrou, energicky červenou či oblíbenou fialovou a zařídit tak ložnici například ve stylu Provence.

Doplňky a dekorace

Abyste z ložnice vytvořili místnost plnou pohody a harmonie, nezapomeňte na doplňky, právě ty totiž tvoří jakousi pomyslnou třešničku na dortu a pomohou vyladit interiér do opravdové dokonalosti. Inspirujte se například blížícími se vánočními svátky a nebojte se ložnici vyzdobit vánočními dekoracemi, figurkami, elegantními světýlky či jen adventním věncem. Myslete na to, že ložnice je vaše království - váš palác, neberte tedy při zařizování ohledy na vaše okolí, upusťte uzdu své fantazie a nechte se vést vlastním instinktem. Tak, buďte sami sobě interiérovým designérem, uvidíte, že výsledek bude stát za to!

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno