Jak oživit interiér v podzimním čase? Pomocí dekorativního osvětlení

Letošní podzim, je prozatím, co do počasí se týče, poměrně nevydařený. Sem tam na nás nějaké to sluníčko vykoukne a zahřeje, nicméně většina dní je docela deštivých, studených a tmavých. Již brzy se začíná stmívat, jenže bude hůř. Dny se zkracují a večery jsou delší. V takovém čase se nám toho obvykle moc dělat nechce, na druhou stranu to nemusí být na škodu. I odpočinek náš organismus potřebuje, zejména pak před zimou, která nás čeká.

Tyto dny a večery jsou totiž jako stvořené pro lenošení. Zachumlat se pod deku a koukat na televizi, usednout do svého oblíbeného křesla s knížkou v ruce nebo si pustit hudbu, sejít se s rodinou u jednoho stolu a zahrát si třeba společenskou hru, pokud máte možnost, tak zatopit v krbu, nasávat to teplo a pozorovat hořící dřevo. K tomu si dát šálek horké kávy nebo čaje a prostě jen tak na chvilku a v klidu doma vypnout od běžného režimu. Lákavé představy, není to tak? Ještě však něco chybí! Ta správná romantická a útulná atmosféra, kterou vytváří dekorace a bytové doplňky.

Na celkovém vzhledu interiéru a pocitu z bydlení se podílí detaily. A právě ideálním doplňkem na podzimní a zimní večery může být dekorativní osvětlení. Dodá domovu nenahraditelné kouzlo, teplou a útulnou atmosféru. Navodí vás do dobré nálady a klidné polohy.

Dekorativní osvětlení v interiéru na podzim je aktuální trend

Dekorativní osvětlení se neřadí pouze mezi vánoční dekorace, ale momentálně je celoroční záležitostí a velkým trendem. V období dlouhých večerů jej oceníte o to více. Primárním účelem není prosvícení místností, ale jejich vyzdobení. Výrobci proto kladou velký důraz na estetickou stránku, ale i nízkou spotřebu. Co se designů týče, lze sehnat opravdu nespočet různých druhů interiérového osvětlení a náš e-shop toho není výjimkou. Většina našich dekorativních světel má zabudovány LED diody. Ty jsou úsporné, takže se vám využití světýlek i mimo Vánoce neprodraží. Stále více dominuje provedení na AAA baterie. Ke zprovoznění světýlek tedy není třeba přívod k elektrické energii, samozřejmě i takové varianty nabízíme. Napájení je tedy řešeno i formou baterií, které se umístí do menší krabičky. Tu pak lze s šikovností schovat, takže není výsledný efekt nikterak narušen.

Se světýlky si vyhrajte

Možná si můžete myslet, že nabízíme pouze vánoční osvětlení, pravdou je, že tento sortiment máme zařazen pod vánoční dekorace. Nicméně mnohé typy lze využít po celý rok, aniž by vaše bydlení působilo podivně.

Velmi neutrální jsou dekorativní světelné koule. Tato forma v designu propletených vláken vypadá elegantně a půvabně téměř všude. Stačí je jen položit na parapet nebo poličku. Hezky vypadají koule vložené do vysoké skleněné vázy nebo větší mísy, třeba spolu s jinými ozdobami. Poslouží i jako originální osvětlení sváteční tabule. Máme také provedení jedné větší koule, kterou můžete umístit do květináče s jakoukoliv pokojovou rostlinou.

 

 

Pokud se vám líbí tvar koule, vybrat lze i kovové varianty, jež jsou k dostání formou řetězů. U nás si vyberete také jiné tvary, ať už to jsou srdíčka, hvězdičky, stromečky apod. Pověsit tyto řetězy můžete do okna, na garnýž, proplést jimi zábradlí, židle, umístit kolem oken nebo dveří. A ještě pro vás máme jeden úžasný tip. Řetězy a girlandy vypadají romanticky a nádherně kolem čela postele.

 

Velice jemně a elegantně působí girlandy na drátku. Toto praktické provedení využijete k různému dekorování. Obmotat jimi lze plastové květináče, vázy a jiné zařizovací předměty či doplňky. Máte-li doma lucernu nebo větší svícen, není nic jednoduššího, než drátek se světýlky vložit dovnitř nebo jimi tyto dekorace obmotat.

 

Jestliže hledáte nějaké osvětlení na balkón, terasu, nedílnou součást moderního bydlení, líbit by se vám mohly girlandy s drobnými papírovými lampióny. Ideální na párty a oslavy. Hodí se také do dětských pokojů. Pokud je však využijete ven, je třeba je sundat, aby vám osvětlení nezmoklo. Girlandy postačí případně zavěsit jen tak do okna.

 

Ze světelných prvků do interiéru jsou moderní také domečky a kostelíky. Vyjímat se budou nejlépe ve venkovsky laděných domácnostech, zkombinovat je můžete i v případě, že jste si oblíbily nordic styl. Ten je momentálně velmi trendy a dřevěné domečky do takových interiéru krásně zapadnou.

Módní záležitostí jsou i skleněné láhve, které disponují osvětlením uvnitř. I tato láhev může být netradiční a estetický prvek do každé domácnosti. A co potom takový sněhulák s osvětlením? Další dekorace, která rozveselí a potěší především děti.

 

U nás naleznete mnoho variant dekorativního osvětlení a záleží na vaší fantazii, jak si jím své bydlení oživíte.

Doprava zdarma
nad 2000 Kč bez DPH
Vše máme skladem
Ihned k odeslání
97% hodnocení
spokojenosti
Zásilka pod kontrolou
Vždy bezpečně zabaleno